PRT-test (Phenol Red Tread) er til måling af tårekirtlens produktion. PRT-test er en tynd, gul bomuldstråd indfarvet med fenolrød. Tråden opsuger tårevæske og i reaktion på tårevæskes pH-værdi skifter tråden farve til stærk orangerød.

PRT-test er et fint alternativ til Schirmertest. PRT-testen er hurtigere at udføre (20 sekunder mod Schirmers 5 minutter) og de fine bomuldstråde mærkes stort set ikke på øjet.

 

PRT-test er pakket sterilt i pose med 2 tråde. Hver tråd er indpakket i pose med påtrykt måleskala.

PRT-testen kan udføres på 2 forskellige måder:

Den enkelte tråd kan pakkes helt ud, placeres i øjet i 20 sekunder, og aflæses på den måleskala som er trykt bag på posen med de 2 tråde.

En enklere aflæsning fås hvis den enkelte tråd forbliver i sin lille pose. Den øverste del af plastsiden sidder løst og rives af ved den stiplede linje. Papirsiden bukkes bagover ved den stiplede linje, og så placeres trådens ”krog” under nederste øjenlåg med den lille pose hængende løst. Efter 20 sekunder løftes tråden ud, papirsiden foldes tilbage og nu kan resultatet aflæses enkelt på den måleskala som er trykt på papirsiden

På 20 sekunder skal en normalfungerende tårekirtel levere 10mm farvet tråd på PRT-testen. Resultatet aflæses uden at den øverste, ombukkede del måles med.

En pakning PRT-test indeholder 100 tråde, pakket i 50 poser med 2 tråde i hver.

PRT-test er et medicinteknisk produkt.

PRT-test produceres af Tianjin Jingming New Technological Development Co, Ltd i Kina.

PRT-test er et alternativ til den klassiske Schirmertest. PRT-testen er hurtigere i brug og mere behagelig at have i øjet.