OsmoTears CL er en øjendråbe til at supplere øjets naturlige tårefilm, først og fremmest til kontaktlinsebrugere som har nedsat eller dårlig kontaktlinsekomfort, til mild grad af tørre øjne og til at mindske irritation ved øjenallergi.

OsmoTears CL er 100% fri for konserveringsmidler og andre skadelige kemikalier.

OsmoTears CL har osmolaritet (saltkoncentration) lige under tårefilmens normale niveau. Dermed kan dråberne sænke den forhøjede osmolaritet, som følger ved dårlig kontaktlinsekomfort og tørre øjne.

OsmoTears CL indeholder tårefilmens naturlige elektrolytter, de næringsstoffer cellerne i øjets slimhinde skal have for at kunne fungere normalt. Derfor kan OsmoTears CL anvendes i lang tid uden at øjets celler udsultes og skades.

Dryp 1 – 2 dråber i hvert øje 4 – 6 gange dagligt efter behov. Sterilfilteret i flaskens prop gør at du skal trykke lidt hårdere de første gange end ved en flaske uden filter.

OsmoTears CL er udviklet og godkendt til brug samtidig med kontaktlinser, så du behøver ikke tage kontaktlinsen ud før du drypper. Tværtimod hjælper det at dryppe mens du har linser på.

Hvis du har problem med kontaktlinsebrug, så tænk på at dryppe forebyggende ved at dryppe øjnene før du mærker irritation med kontaktlinserne.

Hvis du mærker irritation i øjnene straks du tager kontaktlinsen på, kan det skyldes skadelige kemikalier som konserveringsmiddel i den væske linserne ligger i. Da kan du med fordel skylle linsen let med OsmoTears CL før du tager den på.

 

Ved mild grad af tørre øjne er osmolariteten i tårefilmen let forhøjet. De symptomer du mærker kommer primært fra den saltere tårefilm som irriterer de sarte celler i øjets slimhinde. Med OsmoTears CL kan du normalisere osmolariteten så tårefilmen og cellerne kommer tilbage i balance og symptomer og yderligere skader stopper.

 

Ved øjenallergi kan du fjerne en stor del af problemet og symptomerne ved at skylle de allergifremkaldende stoffer (allergenerne) bort fra øjets overflade. OsmoTears CL er den ideelle dråbe til at skylle allergener bort. Dryp øjnene med et par dråber og blink efterfølgende 10-15 gange, derved pumpes væske og allergener gennem svælget ned i maven.

En flaske OsmoTears CL indeholder 10ml øjendråbe med hyaluronsyre som fugter og smører uden at sløre synet.

Hyaluronsyre findes naturligt i vores krop, det binder vand og øger dets viskositet.

Det unikke sterilfilter i flasken beskytter indholdet mod bakterier og anden forurening. Derfor kan en flaske trygt benyttes i op til 90 dage efter åbning.

OsmoTears CL har osmolaritet på 280 mOsmol/l.

OsmoTears CL har pH værdi på 7,2

 

OsmoTears CL er et medicinteknisk produkt.

OsmoTears CL produceres for AMWO Farma.

Kontaktlinser er dejlige, men kræver en stærk og rigelig tårefilm for at fungere ordentligt. Når kontaktlinsen ligger på øjet bryder den tårefilmens naturlige opbygning og trykker slimhindens lag sammen. Det øger fordampningen af vand fra øjet, op til 50% af tårefilmen forsvinder i den tid kontaktlinsen er på øjet. I takt med at vandet fordamper bort bliver tårefilmen tyndere og tyndere.

Tårefilmens primære opgave er at smøre så vi kan blinke uden at øjenlågene gnider mod øjets overflade. Når tårefilmen bliver for tynd, mister øjet smøringen og så opstår der friktionsskader på især øjenlågenes bagkant.

Halvdelen af alle kontaktlinsebrugere har utilstrækkelig tårefilm. Det giver dårlig kontaktlinsekomfort og er den hyppigste årsag til pause eller ophør med brugen.

Kontaktlinsekomfort er kun i begrænset grad afhængig af kontaktlinsens form og materiale, så skift fra et mærke til et andet hjælper sjældent. Den primære hjælp er en velegnet komfortdråbe. Den skal være uden konserveringsmiddel og andre skadelige kemikalier, den skal have en passende osmolaritet lige under tårefilmens normale, og så skal den indeholde de vigtige elektrolytter som slimhindens celler har brug for. Endelig skal den have en viskocitet som svarer til den normale tårefilms.

Alle disse egenskaber har kun få komfortdråber – OsmoTears CL har dem alle, OsmoTears CL er den ideelle hjælp ved dårlig kontaktlinsekomfort.

 

Den normale osmolaritet i tårefilmen er omkring 289 mOsmol/L som i størstedelen af kroppen. Ved tørre øjne i mild grad er osmolariteten steget til 308 – 320 mOsmol/L. Her rækker den let reducerede osmolaritet i OsmoTears CL fint til at bringe tårefilmen tilbage til det naturlige niveau.

Ved moderat og svært tørre øjne er osmolariteten over 320 mOsmol/l; der skal en øjendråbe med kraftigere effekt som TheraTears øjendråbe (med osmolaritet på 180 mOsmol/L) til for at bringe tårefilmen og øjets overflade tilbage til normalniveauet.